Hverdagen

Mad- og måltidsfilosofi for bondegården

Vores mål er at børnene får et sundt forhold til råvarer, til dyrene omkring os og en respektfuld tankegang om hele den økologiske balance. Vi ønsker at børnene får en læring om jordens livsvigtige ressourcer, som vi alle er nødt til at tage et ansvar for.

Hos os vil børnene blive præsenteret for sunde og veltillavede måltider, som børnene ofte har været med til at lave. Kød, æg, grønsager, frugt, krydderurter og bær vil om sommeren, efteråret og hen på vinteren hovedsagelig være af egen avl. Når vi ikke kan følge med i udvalget af hjemmeavlede råvarer, køber vi økologisk. Det betyder at alle indkøbte grønsager, frugt, mælkeprodukter, mel, gryn, tørrede bønner og sukker hos os altid er af økologisk kvalitet.

Barnet vil blive tilbudt 3 hovedmåltider og 2 snackmåltider i løbet af dagen:

  • Morgenmad – kan typisk bestå af lune boller med smør, marmelade, ost + bondegaardens hjemmeblandede grød.
  • Formiddagssnacks – kan typisk bestå aftørret frugt/nødder, knækbrød, frugt/grønsags-smoothies.
  • Frokost – i løbet af en uge har vi typisk en bålmads-dag, to smør-selv-dage og to varmmads-dage.
  • Eftermiddagsmad – består af nybagt brød med pålæg og årstidens frugt.
  • Eftermiddagssnack – kan være tørret frugt/nødder, frisk frugt, eller en rest fra dagen.

Vi er meget opmærksomme på at forudsætningen for en god dag er at maven er mæt.